Wednesday, 14 December 2011

puas hati

sabtu minggu lepas en hasben keje
aku je keseorangan kat umah
memula tu ingat nak kuar beli ikan nak buat laksa
last sekali aku xjadi keluar sbb malas kaedahnya
mls nak trun umah, mls nk start enjin keta,mls nk drive
mls nk jln kt pasar sesorang...
pendek kata mang aku MALAS
so kol en hasben ckp nk buat laksa tp mls nk kuar
ape nk mkn ni, dah lapar
en hasben ckp msk jela nasi, mkn ngan sayur2
aku lak dgn malasnya g dapur buka peti ais
tgk ada sayur dan ikan gelama masam
mknan mentah xda dlm peti ais dh abes
lgpun mang plan ngan en hasben ari ahad baru nak kuar g pasar
borong cari ikan,bawang,sayur,dan segala mak nenek

so aku just tanak nasi ,buat sup sayur dan goreng ikan gelama
pukul 10 lebeh baru mkn.lapar siot..
si tecit pun dah kick2 kasar
lapar gamaknya....
pas mkn nasi lepak dpn tb fuh rasa tenang ooo
manfaatkan betul2 masa bercuti...
aku rehaaaaaaaatttt jaaaaa
then stgh jam pastu aku lapar lg bgn buat 
air milo cicah biskut...dap dap dap...
dlm pukul 12 lebeh aku tetido dpn tb
smbil ditemani monster
bgn tido g semayang basuh baju pa semua
lepak lg dpn tb sampai ptg...
last2 aku dah boring sbb byk sgt tgk tb..
en hasben balik keje lewat pukul 9 baru sampai umah
smbl dia teman aku dpn tb bru nk start tgk cite bes
ape tajuk ntah cite omputih
aku ckp tingin la nk mkn prosperity Mcd
pahtu pk dah kol 10 kan alamanda pun mgkn dah nk ttp
hmmm kempunan la....en hasben kata ok jumla kita g
kat erea salak tinggi otw nak ke klia
kat situ ada Mcd baru buka...aku ckp biar btl dah 10 lebeh ni...
dia kata dah tingin jumla g..gpun esk bkn keje pun
g siap kita g Mcd...tp bw blik la mkn kt umah
aku pun ckp alaaaaaa xbes la mkn kt umah
karang benda jd sejuk dok dlm keta
en hasben ckp ok la mkn kat sanaaa
aku pun dgn sepantas kilat trus g siap sbb teruja nk mkn Mcd
hahahaha gila punya kempunan ko ni

otw nk g sana bw keta slow ja sbb nk bersiar2 katanya
dh lama xkuar mlm2 buta cmni..yela time tu dah dkt pukul 11
cam best plak kuar mlm kan
sampai sana pun dah pukul 11.30
order dan trus ambek seat luar 
bes gak sbb dpt rasa suasana sejuk angin malam
Tapi mang aku sukaaaaaa sgt sbb akhirnya dpt
aku mkn berger prosperity tu..kentang roll dia mang shedap
sgt...aku shukeeee...tenkiu laling...baby pun shukeee..
pas mkn lepak jap pastu blk dh dkt 12 lebeh
en hasben ajak g meronda2 then blk umah pun
dh dkt pukul 1 pagi....
terussss zzzzzzzzz smpai pagi..

 ari ahad bgn pagi sbb nk g pasar borong cr ikan
dn terus sarapan skali
blik pasar borong rilex jap pastu g kenduri
mmbr opis aku lak..ingat pas g kenduri nk la 
g survey perabot umah aku
tp oleh kerana aku bad mud terus kensel
blk umah tidoo...
bgn ptg tu pas mnd semayang smua trus kemas2 blk
blkg dan lipat bju aku yg melambak2
aku ckp kt en hasben minggu dpn kita kemas
kotak2 buang apa yg patut sbb nk buat simpan brg2 baby
aku ckp bek buat skang time perut aku xbesar lagi
kalau dah masuk 7 bulan nnti aku dh xlarat nk tunduk2
so tgu jela ujung minggu ni apa yg kami somi isteri
nk godek2 bilik tu

ari senin kan selangor cuti so en hasben pun cuti la kan
aku malas nk amek cuti jd pegi keje
lgpun nk kasi can kat laki aku tido, kalau aku ada dia 
xleh tido lama...haahhaha...ada ja bnd aku nk kacau..
blk keja dia ajak g mkn pasembor mamak
so kami g kt kedai mamak p15
trun keta nk g kedai mamak tu aku dah nmpak
eh ada kedai lunatots la
kedai barangan baby
ckp kt en hasben jap gi pas mkn kita g kedai tu
nk survey brg2 dia mahal ke tidak
pas dh mkn masuk la lunatots
aku nk tgk set breast pump
mang nk tgk set Spectra brapa regenya
kawan opis aku kata pki Spectra ok, bunyi pun xkuat
so org tu ckp kalau pump saja dlm RM3++
aku pun xingat tp mang 3 ratus lebeh la
tp law beli set yg ada beg, botol susu,cooler beg
dlm 6ratus lebeh, aku ingat nk amek set yg ada lgkp
tgh dok tgk2 set Spectra tu si penjual tu kata ambik
la set Medela...fuhhhhh gilorr kau mahal kot set tu
mana mampu aku..bkn gaji pegawai besar pun
kalau rege 8 ratus ke bwh blh lgi tapi kalau dh seribu ke atas
jawabnya bye bye jela...walaupun set tu bagus kan.
tgk jugak la pada kemampuan
dah survey smua masuk lam keta ckp kat en hasben
jadi la ye aku nk ambik Spectra tu..
en hasben pun iye kan aje la sbb dia pun tau
bnda tu pun penting gak
eh lupe lak kat lunatots tu derang ada buat 
kelas menyusu..mean dia akan ajar kita nk handle 
baby baru lahir cmne nk menyusu, bile nk ajar pakai botol dan etc
satu sesi dalam rm150 percouple
xdaftar pun aku juz ambil kad dia je
dlm keta otw nk blk aku cite kat en hasben
aku nk pegi antenatal class
nk cr kat an nur atau az zahrah
aku paksa en hasben ikut sbb pembelajaran tu 4 both of us
sbb nnti nk jaga baby 22 kan bkn aku sorang ja
so dia pun kena tau sikit2 ilmu tentang alam ibu bapa ni
dia iyekan aje dan suruh aku tanya kat az zahrah dulu
smlm aku kol an nur sbb nk tanya brapa bayaran
tuk class antenatal tu.derang gtau class yg disediakan
tu tuk derang punya regular customer dan yg nak bersalin
kat derang ja....hooooo hampa oooo...
aku pun pun kol az zahrah plak
sbnrnya aku malas nk kol az zahrah sbb aku tkt class dia mahal
dulu aku penah tanya tuk wat 3d scan brapa derang ckp
rm150-rm200 jugak la...mahalnya we...tmpat len 
rasanya ada yg below rm100
aku tanya panel leh cover tak dia kata xleh cover
walaupun aku wat check up dan nk beranak kat situ
tp still xyakin nk tanya sal antenatal class tu sbb tkt mahal
tp smlm aku kol gak la tanya then derang kata hanya tuk
yg nk bersalin kat sana ja, aku pun ckp mang aku nak beranak
kat situ pun, dia minta nama dan ckp class ada bln 1 nnti
dn setiap bln hanya ada satu sesi class saja
satu sesi class limit tu 20 kapel ajo
nnti ada kosong bln satu dia akan kol aku blik
aku pun tanya brapa byaran percouple
dia ckp XKENA BAYAR APA2...
whattt....napa aku xtau pun..
dia ckp khas tuk pesakit yg daftar bersalin kt derang...
hohohoho bguuuuuuuuusssss...jimat duit aku..
so aku dah ckp kat en hasben sila ambil cuti
hari yg nk g class tu.. aku xkan pergi sendiri ok..
hmmm dah settle satu hajat aku...
alhamdulillah
so tggu bln 1 nnti samada dpt atau kena tgu bln 2 punye class
xsabarnyeeee....

k la byeeeee..

Monday, 5 December 2011

citer usaha nk ngandung(mgkn ada yg lucah ckit)

ok arini aku ada idea ckit nk citer
mgkn jgk nk share ngan teman2 ku sume
mgkn ada yg masih ingat 2 3 bln sblm aku ngandung
dan sblm msk bln puasa
aku gigih menghadirkan diri aku ke GIM
kadang2 dgn mmbr aku kdg2 en hasben pun join skali
dlm 2 minggu pas dok berGIM tu dpt la aku
tgk sikit perubahan kat berat bdn aku
ada sdkit penurunan brat bdn la
mkn pun aku dah kurangkan sikit ambil teh pagi2
sejak dah beli bekas isi air jenama tupperware tu
bersemangat aku hari2 bw air kosong
alhamdulillah dpt la sekat aku dr minum teh tiap2 pagi
tp kdg tu aku minum gak seminggu sekali atau 2 kali
tingin punya pasal hihihihihi
tp mang aku ckp bila buat segala menatang dlm gim tu
bdn akan rasa sedap sgt
rasa ringan ja...hari2 permulaan mang bdn akan rasa sakit
tp bila dah masuk 2 3 hari bereksesais bdn korang nnti
dh blh terima
 
ok tu bab eksesais
ni plak bab 'bersama' ngan husband
mgkn agak lucah dan mgkn ada org yg kurang selesa
aku mintak maap ek, juz nk share pengalaman aku
dulu aku ingat aku ni mudah nk ngandung la kan
gpun xtau pebenda dlm hubungan somi isteri
maen belasah je..hahah
apa fungsi mcm mana nk bg selesa
mcm mana nk buat bg sperm laju
hari apa yg ssuai nk bersama
kira dlm ilmu seks ni ziro la bg aku
bila dh usia perkahwinan aku msuk setaun aku
ngan husband mula pk nk buat mcm2
rawatan dn cuba ubat ubatan
dan antara cara aku ngan husband buat untuk 
membolehkan aku pegnan ofcoz la
dr hubungan kelamin kami
aku mula gugel cmna posisi yg ssuai tuk buat
sperm senang menuju ke ovum
so inilah posisi aku ngan en hasben tiap2 kali bersama
smpi la aku tau aku pegnen
posisi SUJUD
ada setengah org ckp dogie style ke pebende..
tp aku xnak pki istilah tu
cm xsesuai lak kita ni kan org islam
so sku guna istilah 'sujud'
tiap kali bersama aku ngan en hasben akan guna 
posisi ni..xpenah tukar posisi k.
aku dlm keadaan sujud en hasben plak
akan ddk kat blakang bontot
yg lain2 tu pndai2 la korang imagine
naik segan plak aku nk cita detail2 ;-)
pas dah bersama posisi bg pompuan jgn di ubah lagi
klw cm aku aku biar dok dlm keadaan cmtu slama 
lebih kurang 10-15 minit
pd pikiran aku biar sperm tu terus menuju ke tempat
yg sepatutnya..sbb penah aku buat pas bersama 
terus aku pusing tidur menelentang cm biasa
tp air mani somi akan kuar blk..
mang la xsemua kuar blk ada la yg akan msuk
sikit, tp kuantiti yg sikit tu la 
yg mgkn akan mengurangkan peratusan egg ngan sperm nk
meet 2gether...ok pas dah ddk dlm posisi sujud
10-15 minit pusing bdn pelan2 dn tidor memngiring
xkisah la mengiring kanan atau kiri
jgn terus bgn dn basuh kemaluan ngan air
kang air mani kuar blk
tp law dh nk terkencing tu cmne nk buat kan
seelok eloknya buat la akitiviti 'bersama' tu
di waktu2 subur dn buat selang 2 hari..tp aku kadang je 
buat selang 2 hari..kadang tu ikut keinginan la...hiiiii
xkuasa la aku nk wat selang 2 hari 2 hari..
blh lunyai bdn kalau cmtu..kahkahkah
dlu bru kawen yela nok...jgn kata selang 2 hari
tiap2 hari pun jadi...hahahaha
ok xklakar..tampar sedas...

itu hanya lah sedikit usaha yg aku buat
dgn en hasben nk membolehkan aku mengandung
kan benihnya...selebihnya hanyalah kuasa Allah
dan doa yg xputus2 dr kami kepadaNya...
tiada kuasa yg lebih hebat melainkan kuasa
Dia Yg Maha Esa......

ok sharing is caring ye teman2...
till then

Saturday, 3 December 2011

bosan betoi la

serius mlm ni bosan toi
mlm ni hanya mkn jagung rebus
xtau nk mkn pa lagi dah
si tecit pun diam ja xda kick pun
penat kot petang tadi aktif tendang sini sana
sampai naik2 perut aku kena tendang

en hasben skang kalau aku ckp ngan si tecit
sibuk dia letak tgn kat peyut
sbb nk rasa anak dia dok kick
mlm ape tah itu hari dia dh dpt rasa anak dia
dok kick peyut aku, itu yg skang ni dia pun
sibuk nk letak tgn law aku gtau si tecit ni tgh gerak

skang ni mood nk g keje pun cm dah down
owh apekah situasi ni.....
mood nk kemas umah dh dtg sikit demi sikit
yg aku nk sgt deko skang ni adalah bilik
sitecit ni
tp nk kena kemas dulu bilik ujung tu
mcm2 ku sumbat dlm tu
dgn kotak2, tb lama la, paper lama
suma ada, naik rimas bila masuk blk tu
xtau nk mula kemas pa dulu
skang ni pun bkn blh byk dok tunduk
nnti mula xselesa pinggang ni
tadi tolong en hasben clearkan peti ais
pun aku dh mula sengal2 pinggang

hai rase cam nk amek macik indon
sbb nk soh tolong kemaskan bilik blkg tu
tgk la dlm ujung bln 1 nnti ok kot
ala rasanya kalau amek indon dtg kemas
umah ikut hari xda la mahal sgt pun
sbb aku dh survey2
kira ok la, padan la dgn org malas
cam aku ni...

tp nk over2 buat bilik baby pun bkn
nnti dia tidoq situ pun
hanya buat untuk letak brg2 dia ajo..
sbb bilik aku dh penuh ngan almari baju aku
ngan en hasben
besa la bilik tu idok la besaq mana pun
standard la nama pun kuarters kan.

mlm yg bosan entri aku pun dah mula bosan
drpd aku dok mengarut lagi bek aku stop menaip

k la till then

Friday, 2 December 2011

citer borong

aku nak citer borong suma skali kejadian minggu lepas ngan minggu ni...
aci tak...suke ati aku la nak aci ke xkan...hihi...minggu lepas aku blik kg...
amek cuti dari jumaat smpi selasa...rasa heaven giler dpt duk kt umah..salah
satu tmpt  yg tenang yg paling aku suka adalah kg aku,dan mgkn kg 
en hasben jgk..kena gak ckp kg die bes kang die marah..kui kui...acctly 
aku blk sbb ada majlis kt umh aku alhamdulillah smua majlis berjln dgn 
lancar..xreti dok diam mak buyung ni..angkat itu ini, panjat itu ini...smua
nk buat..yela aku law blk kg mang xreti dok diam..bila mlm ja mula rasa
cramp pinggang skt bdn smua..soh en hasben urut2 lega ckit.pastu kena 
berleter ngan en hasben..die ckp len kali jgn nak rajin sgt..xpayah wat keja
itu ini..org len kan ada..yela mang org len ada tp nak gak buat sbb kan 
umah sndr buat lak ngan kak2 abg2 aku,mang rasa best sgt..dgr jela dia
bebel.layan je..

pas habis majlis umah aku esk tu kami blk umah mertua aku..sdp mkn 
mskn mak mertua aku..cecece bodek nmpk..aku tambah 2 pinggan nasi..
dpt lak keli ngan siakap bakar cicah air asam..perggghhhh mang layannnn..
aku mkn tanpa segan silu..sbb sdp sgt..time ptg2 tu dok lepak2 ngan mil 
aku, dia tanya dh rasa bby gerak ke blum..aku jwb dh rasa mak..
die dh mula tendang2..pastu en hasben menyampuk minggu dpn ada check
up mgkn dh bole tgk jantina..mil aku kata xpayah la tgk surprise ckit baru
bes..en hasben kata kena tgk skang ni xmcm dulu nnti nak kena beli brg2
baby, kang silap pilih kaler plak..mil mang la teruja ckit sbb nila cucu
sulung dlm family in law aku.derang mang excited harap2 smua slamat smpi 
aku bersalin nnti supaya aku dpt buat org2 yg aku syg gembira
dan bahagia..insyaallah..

aku dan en hasben blk putrajaya hari senin, smpi pun dh mlm sbb jln jem 
sgt dari kedah ke sini..rupa dh mcm nk blk hari raya..berapa lama dok 
betapa dlm keta...hari selasa mang kiteorg cuti kan so bgn pagi tu tanya
en hasben ari ni kite xda plan nk g mana2 ke?en hasben kata ntahla cm 
xda idea..dia tanya aku then aku pun ckp la kata aritu nk g survey
brg kt sogo kan..jumla kita g sogo..set..pastu kiteorg pun gerak g sogo
terus xda lencong mana2..terus naik ke aras 4 ke 5 xsilap aku bahagian 
kanak2 dan baby..masuk situ en hasben trus tgk stroller..mang ada yg 
bekenan dia ckp harga pun blh tahan murah gak..tp survey la dulu 
bln 1 ni bru nk bli..pas tgk stoller jln2 tgk brg2 len.then ada yg aku
bekenan nk amek baju..comel giler..2 pasang aku amek..1 pasang rm15..
2 baru rm30..kain dia pun ok..sejuk aje..ssuai ngan kulit baby..nk amek 
yg lain xtahu lg jantina apa kan.so sbr jela ek..tgu tau jantina dulu..jln2
nmpk lak botol susu baby kiko murah je rm7.90 kalu xsilap aku..
botol pun comel pendek dan bulat..yg penting ada BPA...nk amek yg
kecik ckit en hasben kata amek la yg sederhana besar..xyah kecik sgt..
so dpt la satu..mitten dan botties aku amek 1 plastik..dlm tu ada 4 pasang..
rm 9.90...murah la kan..terus aku amek..bla tgk kebetulan plak mang
matching dgn kaler bju..hihi...so itu jela yg kami sempatrembat masa kt 
sogo aritu..nk jln lagi kaki aku dah start cramp..asal nmpk kusi je nk ddk..
smpt la kan walaupun sekejap en hasben nk survey stroller ngan car sit 
tuk baby..blh la buat perbandingan ngan tmpt2 len nnti..pas habes mensurvey
dan menyopin 2 3 brg kami pun blk..so habes sudeh xtvt hari selasa..

hari rabu kami dh keja tapi pagi tu aku ada check up kat az zahrah..
en hasben mang la xpat teman opis dia jauh kan..xpe aku ckp aku pegi 
sorg lagipun pastu nk msuk keja terus.gerak dari umah dah 7.45..sampai
az zahrah dh pukul 8.10..serah buku merah then isi form..ddk la situ smpi 
nurse pggl..ptt la aku heran napa la appt aku kol 9 bkn kol 8..rupanya 
mang suma appt tuk ibu ngandung mang setat kol 9..bila lagi 5 minit sblm 
kol 9 nurse pun paggil tuk amek air kencing, chek darah sume..doktor pun
masa tu baru nk masuk bilik. naseb la aritu giliran aku no 2..xla jenuh sgt nk
menuggu..pas dah check suma tgu lak nk masuk jmpa doktor..bila tiba giliran 
aku masuk je blk, doktor tu bg salam then salam tgn aku..lembut je
doktor tu ckp..rasa cam hmm besnya..layanan mang tip top..dia tanya
itu ini terang itu ini..then doktor ckp ok meh kite scan tgk baby ye..tula yg plg
aku suke bila dtg klinik..nk tgk si tecit sebenornye..hihihi...die godek sini 
terang kepala dh besar ni kaki mcm ni tgn camtu.everything look like ok 
so far..hmmm alhamdulillah..pastu doktor tanya nak x kite tgk jantina die..
aku ckp eh dh bole nmpk ke doktor..doktor tu bilang ok mari kita try 
tgk ye..masa mula nk tgk si tecit ni ttup ngan kaki die...alolo comey..
geram ibu tgk..doktor ckp ala pandai die sembunyi ye..xnak bg mama
die tgk..suweet la doktor ni..klakar pun ada..doktor try godek tmpt len dulu
tgk tulang blakang tgk itu ini then doktor godek blk kt celah kangkang..tbe2 
doktor tu jerit haaaa tu diaaa..nmpakkk. jelas lagi..aku ni cam blur kan..
mana dia..xnmpk pun..doktor ckp ok meh kita besarkan ckit ek..tbe2 kat 
celah kangkang tu aku nmpk dia punya tuuuttttt...hehehehehe...suke2....
alhamdulillah...mang jelas..dan kaki si tecit ni pulak
masa tu xdok diam..asyik mengayuh je..ptt la kamu slalu kick perut ibu..
aktif kamu ye..dah abes scan doktor soh aku sambung amek obimin dan 
tambah ubat kalsium..sbb skang ni aku slalu kejang kaki..doktor kata kalau
kejang kaki puncanya sbb kurang kalsium..pas kuar blk doktor g amek 
appt baru dan terus tgu amek ubat kat farmasi..dah settle...nk blk opis tu
aku sempat kol en hasben..'b cuba teka tadi doktor scan nmpak baby apa'?
' b teka...tuuuttt....' ' haaaa btl la..'mcm mana b agak?' ala b tgk 
dari cara syg ni mcm baby kita tu mang tuuuuuttt...' hohoho pndai la b ni...'
kekeke...pandai en hasben ni meneka dgn tepat...hihi...pasni dah xrisau
nk cari brg lagi.. nk tema yg sama kaler...insyaallah..

smlm tgh buat keja tba2 adik en hasben msg yeahh dah tau baby apa mak 
gtau..mcm na mak tau of coz la en hasben yg gtau kan...aku soh rahsiakan
dulu tp die nk jgk ckp ngan mak die..ntah bila dia kol mil aku pun xtau..
adik ipar aku ckp yea org dah agak masa kak pregnant dulu org dh siap
cr nama tuttttt...bila mak ckp smlm org suke sbb tekaan org btl..nnti org
forward kan nma2 ye kak ngan abg pilih la..sdp gak nama adik ipar aku
ni pilih..dia plak mang dok kolej agama so nma pun slamic gitu..tu yg aku
suka..blk keja smlm aku gtau en hasben nma2 tu..ada 2 nama kami bekenan..
en hasben dh siap pggl slh satu dr nama tu..tp blum final kan lg..
baru 21 mggu..sbr ye b..nnti baru kita buat keputusan ye tkut bini you ni 
bertukar fikiran puleks..so apa2 pun planning kami dharapkan smoga
baby ni kekal sihat dlm rahimku dn selamat hingga lepas bersalin nnti..amin.


k la rasa cam pnjg lebar lak cerita kali ni..nk continue keje pulek..
bye till then..

Wednesday, 23 November 2011

alhamdulillah

skang ni nak buat entri seminggu sekali pun payah ( cecece payah ke malassss)setelah 2 bln aku dan en.hasben menanggung masalah yg berpunca dr kereta 'kesayangan' kami akhirnya minggu lepas kami telah mendapatkan baby baru...alhamdulillah dpt gak keta baru kami di keluarkan...sungguh lega rasanya dapat bw blk keta tu..tapi ujian sungguh buat kami bulan ni sblm dapatkan baby car ni....feeewwww...byk berabis duit kami bln ni..bak kata kwn aku bkn senang nak senang...en hasben ckp xpela jnji dah kuar keta baru dah xpayah pk nak baiki mcm2 seperti keta 'kesayangan' kami yg lama tu...hmmmm sbr jela...skang ni nak blk kg pun xpayah pk nak baiki keta dulu sblm travel...time ujan pun xpayah riso dah berpeluh berpanas dlm keta... apepun syukur kerna diberikan rezeki baru...walaupun byk ujian2 lain...xpela la hidup ni klw xda ujian mang bkn nya dipanggil kehidupan..minggu ni kami maw pulang ke kampung...yeaaaayyyyyy...hepi sgt2..raya aji itu ari mana pulang ke kg pun en hasben ku itew kijo...so bila dpt pulang minggu ni giler punye hepi..lagipun ada majlis kt umah aku..mesti meriah sbb dpt jmpa abg2 kak2 aku yg lain..

masa plan nk blk ritu try la pujuk en hasben moh la kita naik cameron otw nk blk putrajaya nnti..ms tu en hasben mcm 50-50 tp tgk gaya mcm dia berminat jgk...tp lepas dah uruskan keta lama tu hmmm nmpk gayanya xdpt la nk bersejuk2 dating di cameron...duit habis byk nok..nk kena spend tuk fmly aku dtg sini plak bln doblas nnti...xpe la nnti insyaallah bln 1 aku nak jgk nek cameron ye..en hasben, saya akan tuntut jgk sampai dpt..mengidam nk petik stoberi segar ni...ngeh ngeh..insyaallah bln 1 nnti dpt la aku kuarkan duit kwsp aku...xsbr rasa..lepas buat beli brg2 si tecit dan penuhkan rumah ku dgn perabot2 yg blum complete lg..rasa lmbt lak masa berjln nk menginjak ke bln 1...sungguh xsbr hati ni..

minggu lps teman kak aku shopping kt jln TAR...en hasben awal2 dah plan jum pastu kita naik sogo..aku tya nk watpa naik sogo?bkn ada brg nk bli pun atas tu..dia ckp jumla kita try survey brg si tecit..tgk stroller ke ape ke...aku pun ok je sbb tgk dia cam berkobar je..tp bila pegi sana hmmm jln2 smpai mlm aku pun dh xlarat nk panjat sogo plak..ckp kt en hasben next time jela kita dtg sogo...tgu sale ke ape ke..aku tgk skang en hasben sudah mula excited nk survey brg2 si tecit ni..dulu nmpk cm rilex je..mgkn dia sudah mula merasai perasaan sorg ayah kot...huhuhu tacing....aku dah plan bbrapa tmpat nak dituju tuk shopping brg2...skang ni mgkn survey2 dulu masuk bln doblas nnti dah blh shopping skit2 brg si tecit..elok la time tu pun dpt bonus. alhamdulillah..time tu pun aku dah 6 bln...blh kot beli sikit dulu..tgu bln 1 nnti baru mula serius sediakan kelengkapan..insyaallah..

gerakan si tecit aku dah mula rasa minggu lepas..mula2 xtaw pun itu kicking pertama dia..yela mana ada pengalaman kan..so pk mgkn denyut2 angin ni...tp lelama aku diam then rasa lagi..aku suspect ni msti si tecit yg kicking ni...sbb byk kali rasa...tp mnggu lps xkuat sgt..bla masuk minggu ni haa aktif jgk dia bergolek2 dlm ni...bla tgh bring ngan en hasben then si tecit kicking aku cpt2 ckp ngan en hasben soh dia rasa...xrasa pun dia ckp.. hihihi.....semlm en hasben blk lambat...so lps semayang isyak aku baring dpn tb nak tgk master chef.. tgh baring aku rasa dia dok gerak...kejap kiri kejap kanan..tiba2 dia bg kicking kuat kat pusat aku..
hooooo tanjat tau....dhla dok sorang2...kamu buat ibu terperanjat la sayang..lama pas dia kicking kuat tu dia senyap jee...lama gak dia senyap...bila hasben blk pukul 9 lebih buka je pintu en hasben tegur la aku...tiba2 si tecit ni aktif golek2 dlm perut...kikiki..aku ckp kat en hasben dia kenal la suara b...td dia senyap lama jaa.. ayang tegur soh gerak2 pun dia xmau..tp bila dgr sora b dia terus xdok diam ni...en hasben ckp yela ntah2 dia kejang kot....hahahha mengarut la laki ku ni.. sbr jela...aku ckp iye si tecit ni dh kenal sora b la...suwiiitttt tau...

eh ada keje ni nk buat...k la till then..

Thursday, 3 November 2011

wat hal lah

keta aku wat hal lagiiiii......
hadoi la penat tau x....smlm balik keja ok lagi
pastu dah siap aku parking smua tiba2
tingkap sebelah penumpang xleh nak ttp
bengang nya aku...setgh jam aku dok kelebet 
cermin tu apehal la ko xnak naik..nak pulak pki power window
lagi la menyusahkan...xleh wat manual..
sampai kol 6 aku kol en hasben gtau cermin tgkp
wat hal pastu aku dah mls nak godek2 lagi
nak naik atas nak masak pulak
en hasben glabah ckp xkan nk biar tebukak
kan hari nak ujan...yela pastu xkan dia nak aku hadap
tingkap tu smpi dia blik..dhla dia blk kol 7 kekdahnya..
aku tingglkan jgk keta tu tebungkang dgn tingkap tebukak
seluas luasnya...lantaksss.....
kol 6.45 aku tgk dah ujan haaa sudah msti banjir keta aku ni..
kol 7 en hasben smpi bukak baju ujan dia gunting plastik
sampah pastu dia trun dok pasang kan plastik sampah tu
kat tingkap keta yg tenganga tu...dlm ujan lak tu dia buat sorg2
alahai sian la pulak...dah siap dia naik dgn muka muncung...
pas semayang aku ajak mkn nasi pun dia xmau..bad mood katanya
tgh mlm tido aku terjaga dgr dia btok2 pastu duk soh seh soh seh
pastu tgk dia tido blk aku pun tido la jugak...ngantok nok..
bgn pagi nak g keje dia ckp siap2 la b hantar g keje..
xpela ayg nek bas je..lagipun sian kat dia nak antar aku
pastu nak patah blik gegas g opis dia lak
dhla jauh...aku pun nak bawa patung skali
xkan nk bawa patung yg panjang2 tu nk nek moto
cocok jgk kang mata org..
aku ckp xpe dah lama xnek bas dan bas pun dah 
senang skang ni..pastu tadi en hasben ntar msg
bdn b seram sejuk la. batok2 ni
hmmm sah la nak demam aku ckp sbbnya smlam
kan kena ujan...sianla hasben ku itewww...
motip kiterang nk tuka kete harap dah lulus la loan kete tu..
klw dapat kuar minggu dpn syukur sgt..
kete skang ni dah uzur sgt dah...
dah xmampu nak dibaiki lagi..pas baiki rosak balik
buat penat je...so biar la tersadai kat parking umah...
aku pun xkisah nak naik bas...zaman anak dara dlu lom kawen 
pun dah biasa naik bas..cumanya mengah ckit la berjln kuar
dr opis nk ke tmpt tgu bas...hmmmmm sabor jela..


k till then

Wednesday, 2 November 2011

lamanya menyepi...nak update ckit

so far keadaan aku dah bertambah baik mabok2 telah hilang muntah2 sudah tiada ....alhamdulillah..
syukur sangat sbb dapat lalui hari2 dengan tenang walaupun ada sekali sekala emosi terganggu tp masih rasa bersyukur di atas setiap rezeki darinya...kalau ikutkan minggu aku dah 17 minggu 2hari maknanya dah 4bulan aku kendong si tecit dalam ni...banyak benda nak cita tapi bila tangan dah menaip rasa macam dah xreti nak cerita satu2...ok aku skang dah mula buat check up dkt az zahrah sbbnya mahu bersalin di sana so mesti buat check up dgn derang...baru derang leh trima kes aku nnti...sbbnya aku mahu bersalin di az zahrah kerana suami aku punya panel yg tanggung semua coz dari check up sampai la ke urusan bersalin nnti..aku cuma bawa badan sajo...so tang tu dah rasa syukur sgt dah...1st time pegi tu aku kol dulu nak wat appt ngan derang then baru derang setkan tarikh apptnya..1st appt jatuh pada sabtu lepas..so aku ngan husband gerak g sana kol 11.30 kerna waktu appt aku kol 12.00 tghari...ok la kan xdela jauh sgt dari umah aku maybe 20 minit sajo..sampi je terus g kaunter then ckp ada appt isi borang panel pahtu g blakang nurse check air kencing tekanan darah sume kejap je dah dpt jmpa doktor...dan dan dan dan moment yg paling indah kami somi isteri dapat tgk si tecit kami buat kali pertama...ya allah nak nangis ase..en hasben siap tgk dkt2 ngan skrin lagi... oh so cute ...sumenye dlm keadaan yg baik..si tecit pun membesar sesuai ngan umurnya..  dah mula nmpk kaki dah tngn serta denyut jantung dia..oh cair hati ni... dah siap scan suma dapat ckit penerangan dr doktor then terus kuar..oh ye doktor kat az zahrah guna buku merah yg aku sedia ada.mean buku merah kk putrajaya je..sbb dia kata senang skali kan aje...dan aku masih check up aku kat kk..kernanya aku nk buat 22 supaya senang in case ada pape masalah..baby 1st kan xtau apa risk nye.. so xrugi buat 22 cuma hanya bdn kot penat ckit..xpela aku akan buat selagi mampu..kalau dah fed up nnti aku hanya akan teruskan check up kat az zahrah je.. mgkn masa kandungan dah cecah 7 bln ke atas... sblm aku g scan tgk si tecit hati aku ni xtenang sbbnya ramai kwn2 aku kata perut aku xnampak pun..bila derang pegang pun derang kata kecik nye.. pastu ada yg compare kan aku ngn mmbr lain yg sama pegnen ngan aku ckp perut dia dah nmpk tapi aku xnmpk cam ngandung pun..balik umah aku nangis je..cite kat en.hsben dia kata ala jgn di pikirkan sgt kata org.. b tgk perut by dah naik je..biarla apa org nak ckp..sapa xrisau weh kita xtau apa yg jadi kat dalam ni..tu yg decide nak cpt2 g check up kat az zahrah..sbb kat kk xkan buat scan sampaila umo kandungan cecah 5 bln..kecuali la kalau ko ada masalah mmg derang akan scan... bila dah scan itu hari en hasben kata haaa puas ati, lps ni jgn dgr sgt ckp org..biarla derang nak kata apa pun, janji b dah nmpk perut awak tu dah naik..ye la en hasben oi... skang i dah xrisau sgt.. balik umah mlm tu aku kuar dari bilik tgk en hasben dok kelebet buku merah aku..apa di buatnya pun xtau..pegi dkt ngan dia tgk rupanya tgh tangkap gambr scan siang tadi masuk dlm nset dia...ntah buat tgk kat ofisnya la tu... kejap2 dia ambek buku tu tgk kejap2 dia ambek buku tu tgk..hmmm layankan kan aje somi ku itu..aku pun bila bgn pagi msti nak tgk gmbr tu..ntah rasa mcm suke sgt tgk si tecit tu..moga semuanya selamat hendaknya insyaallah...
tadi masa tgh wat keja tetiba tingat kat eskem....wah terliur gler la then ajak mbr trun kt kdi runcit bwh aku beli 2 batang eskem...wahhhh nyamanyaaaa dpt mkn eskemmm....walaupun opis ni sejuk tahap gaban aku fedulik apa..jnji tekak aku ni di layan...



tapi aku xmkn yg ni.... 




ka la nnti aku update le...tu pu xtau bape bln lak bru nak update..kui kuikui..harap2 rajin la ye..
k la till then..

Wednesday, 28 September 2011

Tuesday, 27 September 2011

pahala yg patut dicari

Mimpi Nabi SAW

Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata, Nabi Muhammad saw
bersabda:

"Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada
malam aku sebelum di Israqkan........"

1. Aku telah melihat seorang dari umatku telah di datang oleh malaikatul
maut dengan keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya, maka
malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN
KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBUBAPANYA
.

2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat
menyiksakan, diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

3. Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh
syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka ia diselamatkan
dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.

4. Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat
daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan
rantai tersebut ke duburnya oleh malaikut Ahzab,tetapi SOLATNYA YANG
KHUSUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK
telah melepaskannya dari seksaan itu.

5. Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia
mendatangi satu telaga di halang dari meminumnya,ketika itu datanglah
pahala PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT memberi minum hingga ia merasa puas.

6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang
sedang duduk berkumpulan-kumpulan, setiap kali dia datang dia akan
diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil ke kumpulanku seraya duduk disebelahku.

7. Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam keadan gelap gelita
di sekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam keadaan binggung, maka
datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang - benderang.

8. Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi
mereka tidakpun membalas bicaranya,maka menjelmalah SIFAT
SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU
lalu menyeru k epada mereka agar menyambut bicaranya,lalu berbicara mereka dengannya.

9. Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api ke mukanya,maka
segeralah menjelma pahala SEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT lalu menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.


harap dapat memperbanyakkan pahala
sebelum diambil nyawa
bekalan aku nak bawa 'ke sana' kelak

Monday, 26 September 2011

open house

ari sabtu baru2 ni
aku ngan en hasben ada buat rumah terbuka ckit



xramai pun kwn yg kami invite
hanya yg rapat2 ajo
bukan xnak jemput smua tapi aku xdayo nak msk
bnyk2...aritu masak tuk 5 family
pun aku dah mula rasa cramp2 pinggang

hoohohoho sgt merbahaya okeh 
bg ibu2 yg masih 'baru' lg bw perut
mcm aku ni..
so xbyk pun yg aku masak
hanya buat bihun sup utara
xdak makanan lain..
hanyalah bihun sup semata2


haha...itu jela bnda yg senang nk buat aku rasa
kalau nak masak nasi mungkin agak rumit sikit
yela kang aku sorang bersilat kat dapur
xdak sapa membantu kan penat tu..
en hasben plak ditugaskan kemas ruang tamu

itupun hari tu kami di uji dgn kereta rosak dan kad ATM aku di block
nak xnak kena pegi
KLIA terminal tuk buka blk block kad aku tu
berkejar kesini sana
blk dr settle smua tu baru la aku mula memasak
mmg penat gak tp sonok melayan
tetamu dtg umah, nak2 plak
melayan anak2 mmbr aku
pengubat rindu kat anak2 buah

ingat tahun depan nak buat open house
yg gempak sikit lah....insyaallah
nk buat mknan byk sikit
nk buat laksa, nasi impit kuah kacang
sate dan jajan2
hahahaha dan plan kau
blum ape2 lagi..syawal pun blum abes lg taun ni
ada hati nak plan tuk syawal taun defan
xpe kurang2 ada niat...kihkihkih

k la till then

:-mabuk dah beransur hilang, alhamdulillah..cuma rasa badan je yg xbrapa nk kuat lagi.kalau buat keja xhenti2 mang akan cepat penat...harap2 ia cepat berlalu..sblm tu enjoy every single moment.

Thursday, 22 September 2011

buku merah

pepetang ni rajin la plak
td kata xdo mud tapi hado lg benda
ko update kan

ok nak cita sal buku merah
tp bg aku bkn merah k tp fink wat
tp ahpesal ramai org panggei buku merah
pada aku yg xrabun warna ni buku tu fink ok
ah ape2 jela janji buku jugak
aku pegi check masa kandungan 10 minggu
pegi kat klinik berdekatan umah ajo
presint 9

pegi ngan en hasben pagi tu
mang aku menyutikan diri hari tu
rasa malas g keja
boleh gitu??malas??
aku g amek no giliran tgu lama gak then
that nurse panggl buka buku suma
tanya itu ini

dan bermula la sesi melawat kaunter2 kat klinik
1st amek air kencing , pahtu amek darah
pahtu amek darah lagi tp yg ni amek darah kat lengan
tadi amek darah ujung jari
dulu aku ni seorang yg sangaaaaaaaaaaat
takut dgn jarum hokey
penah amek darah masa nak buat ujian HIV
masa time nak kawen dulu, bdn aku menggigil
nurse tu kata tenang dik jgn gigil nnti saya xleh cucuk
langsung aku xpandang jarum dan apa yg nurse tu buat
betapa takutnya aku ngan jarum
tapi bla cucuk xsakit pun cuma lebam selama bbrapa hari
mungkin sbb aku gigil gamaknya
jarum tu pun gigil masa nurse cucuk2
tapi bila dah ngandung aku akan kerap di ambil
darah so aku kena buang jauh2 perasaan
takutkan jarum, nasib amek darah aritu aku steady je
xde plak rasa gelabah ke ape ke
mungkin persediaan awal mental aku kot sblm pegi tu
eh sambung balik pas tu g check gg..org cakap paling lama 
bila part check gg, tapi aku masuk jap je
check pun kejap ja xsempat duduk 5 minit doktor kata
xda pape masalah
kuar plak then tgu plak nak masuk bhgn ibu dan anak
lama gak nurse tu check itu ini 
check berat tanya sejarah penyakit
dlm family penyakit aku tanya itu tanya ini
check t***k check perut ...lololoolo malu..
pas kuar  bilik tadi jumpa plak doktor kat bhgn lain
tgu lagi no giliran, blh semput tau kejap sini kejap sana
jmpa doktor manyak manis
tanya itu ini aku cakap ada mabuk la skang ni
doktor manis cakap kena amek air kencing satu kali lagi
untuk nak pastikan xda masalah bila aku mabuk2
haiyooooooooooooooooooooo
manyak tension oooo
aku dahla tengah pening xmkan ape pun lagi
kuar plak tgu panggil nama nak check air kencing
agak lama di situ hokey
dah siap tgu lagi nak jmpa doktor tadi
mang menguji tahap ketahanan badan aku ni
nasib xfengsan kat situ jugak
lamaaaaaaaaaaa tgu then jmpa 
balik doktor dia ckp ok suma
cuma ada 2 3 bnda yg low
next time dtg pastikan semua nya maintain
ape yg low aku pun xtau, malas tanya sbb aku 
pun dah low bateri....lapar pening suma ada
kuar tgu lagi amek ubat kat farmasi
siap suma dalam pukul 12tghari

dah siap suma balik benti beli makan
balik umah makan dan aku tetido sampai
pukul 3 lebey...
punya penat badan ni......

nasib en.hasben hado, dapat picit2 sikit
picit sikit ja yg lebih tu dia layan main game laptop
hmmmm...

walau mcm mana penat pun aku kena hadapi
ini adalah perjuangan seorang ibu dlm
memastikan baby dalam kandungan sentiasa dipantau
kesihatan dan tumbesaranya oleh doktor
aku kena hadapi semua keadaan ni
dalam masa 6bln lagi...
xpe insyaallah aku akan kuat

tu je kot nak update
tapi nak tanya kwn2 sekalian ok ke aku dok update
perkembangan kandungan aku ni?
kalau rasa kurang selesa tinggalkan komen ye
aku akan stop update terkini jika ada
kwn2 yg terasa hati k....

till then


xde mud plus malas plus xlarat plus plus

lama kan xtulis kisah terbaru
aku still lagi melawat blog korang smua mana yg sempat
aku tinggal kan komen aku tinggalkan.
nak tgk blog kekawan mang ari2 aku buat
tapi nak menaip entri sendiri subhanallah malasnyaaaaaaa

ape nak jadi la kan
dulu bertekad nak jadi blogger yg ada topik tiap2 ari
tapi hanya sekejapan sahaja
pahtu ntah kemana mana

skrang ni tahap kesihatan adalah berada dibawah paras laut
mang xleh blah, rasa cam nak amek cuti setaun
aku nak duk umah jaaaaaa
pastu cukup bln org dapat gaji aku dapat daki
gegetkukukaki

arini lg la aku rasa mud down plus keletehan
bli mkn pagi ni berusik hanya sikit sajok
pahtu aku rasa cam dah xleh telan
busy plak pg ni dgn bos nak meting
last minute br nak buat itu ini
bos tgh meting dats y aku leh conteng2 jap kt sini

byk bnda nak cita tp otak rasa beku ja
1 hape pun aku malas nak pikir dan karang
apa terlintas aku taip ja
ni pun ntah apa aku meraban ni..msti korang rasa jemu kan
tgk aku tulis merepek repek

oh bytheway aku nak ucapkan tahniah kepada dua
org kawan blog yg berjaya pegnen
alhamdulillah
tahniah hikari dan qaseh
semoga anda berdua menjaga kesihatan dan kandungan 
baik2 ye...

nanti ada lagi bnda aku nk merepek aku singgah sini lagi..
k la till then

Tuesday, 6 September 2011

setelah lama bercuti raya

hari ni aku dah masuk keja dgn perasaan
malas yg amat, yela nok aku cuti hampir 10 hari mahu
tak nye kemalasan telah melanda diriku

alhamdulillah tahun ni cuti aku manfaatkan
masa bersama famili dan aku rasa tahun ni
kami somi isteri telah berlaku adil di kedua belah pihak 
hahaaha tahun lepas aku telah membuat somi rasa xpuas
hati sebabnya balik raya umah aku lagi lama dari umah dia
kikiki so tahun ni aku buat jadual awal supaya 
berlaku adil di kedua belah pihak

raya pertama umah MIL kiteorang buat soto,bihun sup
koteaw sup fuhhhh mabeles
sedih pun hado sbb tiap2 pagi raya pertama 
famili aku, aku ngan adik badik aku 
akan membuat onar dalam dapur mak aku
riuh rendah dibuat kami semua...besttttttttt
tapi kali ni sunyi ajo tanpa dapat gaduh2 ngan kak2 aku
raya umah aku dorang wat nasi daging ngan kambing
masak black pepper, ayam berempah
daging masak gulai..xdan aku nak mkn cedihh wooooo

xpela berkorban tuk en hasben tahun ni
biar dia pun dapat merasa beraya ngan famili dia
sampai petang raya pertama tetamu xhenti2 mai umah MIL aku
penat seh tapi sonok gak dapat melayan sedara2 en hasben
raya kedua aku balik umah aku kami buat laksa pulas
mean laksa buat sendiri dari kuah sampai ke laksanya
we all buat sendiri k..adun tepung then pulas sendiri
mang mantap, ingat tuk mkn famili2 tapi orang datang ramai
dah macam raya pertama jadi habis sudah laksa
yg kami buat...waduhhhh keciwa sbb aku kan hantu laksa
3 hari berturut2 mkn laksa pun xpa

tapi ok la org dtg bagi mkn dapat pahal tau
seronok raya tahun ni walaupun penat berjalan 
dari siang sampai ke malam
rasa macam xnak balik keja pun ada
nak ja dok kat kg
gambar2 sekitar hari raya xhado sbbnya
aku ngan en hasben pakai henpon cam ayam serama ja
kamera pun xdak...mesken la katakan
klw x leh tunjukan juadah makanan kg kami
tuk korang semua tengok
sama ke x ngan juadah raya korang

hihi di kesempatan ni aku dengan perasaan rendah diri
nak ucapkan
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN
tuk semua teman ku sekalian
walau pun lambat tapi raya kan sebulan
boleh lagi nak ucap hari raya...ngeeee

Thursday, 25 August 2011

simptom pegnen

just perkongsian untuk teman2 ku sayang.mana tau lagi 2 3 hari korang alami tanda2 camni kan..mudah mudahan aminnnnn....

antara simptom yg aku alami sebelum aku tau aku pegnen:


1.  breast aku skt mmg macam nak peod..xda ingat pape sbb mang nak peod pun skt gak yg paling skt kat kawasan pu**ing la..pakai baju kalau tersentuh akan sakit. tp bila dah pakai bra pakai baju nak g ofis xrasa pape..

2.  seminggu je berpuasa aku rasa xsedap tekak.ntahla rasa mcm mual2 tekak aku ingat simptom angin sbb aku memang penghidap penyakit gastrik/angin asal rasa xsedap tekak aku telan air liur banyak2..dahla posa kan..

3.  3 4 hari sebelum check pegnen aku rasa cramp perut mcm peod pain.mlm tu tgh baring smbil tgk tv aku rasa perut aku cramp, tp still blh bertahan lagi..tu yg aku tepk slalunya peod pain ni aku rasa bila hari pertama atau kedua selepas dtg peod.tapi ni peod xdtg tp salit dah ada..pelikssss..

4.  tapi yang paling ketara sangat tiap tiap hari aku rasa letih sgt..blk keja ptg tu msti aku tertido sampai en hasben kekadang hairan ape la keje berat yg aku buat smpi letih camtu skali.bila mlm ja pas berbuka dlm pukul 9.30 msti aku dah tebabom..slalunya mata aku tahan smpi kol 11.30 / 12.00mlm.siap leh tgk csi miami la csi LA la mcm2..tpi 2 minggu sblm tau aku pegnen mang aku keletihan yg amat.

itula simptom yg aku rasa sblm aku tau aku pegnen.mang xbyk pun yg aku rasa sblm tu. tapi minggu ni aku dah start rasa mabuk...sedihnya puasa aku dah tertinggl 2 hari..aku muntah tiap2 pagi last en hasben soh buka ja puasa..dia ckp tkt mudaratkan bdn..yela dah aku degil nak g jugak keja dia ckp g keja blh tapi kena buka posa.mkn jela jgn paksa diri..aku baru start rasa xsedap bdn, tekak asyik mual, muntah2 dan mata asyik nak tido je..rasa lambat ja masa berlalu...esk sehari lg nak keja .mang bohsan plus xda mud nk buat keja.dalam pale ingat kat kg ja.....oh my....lambatnya masa berlalu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...